EHBO VERENIGING KRIMPEN AAN DE LEK  
  

EVEN VOORSTELLEN


De Eerste Hulp Bij Ongelukken vereniging Krimpen aan de Lek verzorgt al sinds vele jaren EHBO opleidingen met officieel diploma voor zowel de beginners alsmede de herhalingslessen voor gevorderden. Hierin wordt o.a. aandacht gegeven aan, reanimatie (AED), verbandleer, wat te doen bij steken en beten, botbreuken, onderkoeling etc. Deze lessen worden in een gezellige ontspannen sfeer gegeven door gediplomeerde instructeurs volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis.

Onze vereniging is opgericht in 1949 en heeft op dit moment meer dan 100
enthousiaste leden met een EHBO diploma. De lessen van de beginnerscursus worden
op donderdag avond (14 avonden) gegeven in de Ontmoetingskerk aan de  Hoofdstraat
90. (ingang achterzijde Jacob van Ruysdaelstraat). De herhalingslessen worden
gegeven op donderdag avond in de Ontmoetingskerk en op een aantal zaterdagen in de Brandweer kazerne. In de afgelopen jaren zijn er Jeugd EHBO lessen gegeven aan de basisscholen in Krimpen aan de Lek.

Sinds 2007 hebben wij een convenant als reanimatie partner met de Hartstichting. Wij
verzorgen de cursussen reanimatie (inclusief AED) volgens de richtlijnen van de
Nederlandse Reanimatie Raad, en mogen ook de bijbehorende diploma’s afgegeven. De reanimatie lessen kunnen ook op locatie verzorgd worden. O.a. Cultuurhuis, Inmiddels hebben al vele Krimpenaren het diploma reanimatie BLS (Basic Life Support)/AED gehaald bij onze vereniging. Een aantal van hen zijn aangesloten bij HartslagNu. 

Met deze app krijgen zij een oproep indien er binnen hun omgeving een 112 melding is voor reanimatie. Om evenementen in onze omgeving mogelijk te maken, kan de vereniging hierin faciliteren met EHBO’ers van onze vereniging op vrijwillige basis.
De basiscursus EHBO zal 9 januari 2025 aanvangen bij voldoende
belangstelling. Het aantal mensen met een EHBO of reanimatie diploma, de beschikbare AED’s in ons dorp zorgen er voor dat snelle hulp kan worden verleend in geval nood. Wilt u ook één van die vrijwilligers zijn, geef u dan op voor een cursus bij onze vereniging.

Graag tot ziens bij 1 van onze cursussen.
Met vriendelijke groeten
Rens van Lent (voorzitter)